top of page

HLADNA PREDJELA

port.

26,00€

port.

13,00€

Šunka

Kulen

Špek

Pršut

Pršut od divljači

Salama od divljači

Tatar biftek

Hrvatski pladanj

Plata „Medvednica“(pršut od divljači, salama od divljači, sir)

Sir s vrhnjem

kg

kg

kg

kg

kg

kg

40,00€

60,00€

60,00€

75,00€

150,00€

90,00€​​

6,00€

port.

port.

9,00€

TOPLA PREDJELA

port.

28,00€

port.

12,00€

port.

8,00€

8,00€

Šampinjoni sa žara

 

Punjeni šampinjoni sa žara
(punjeni šunkom i sirom)

 

Punjene pohane bukovače

(punjene šunkom i sirom)

 

Štruklji kuhani ili pečeni

(traditional Croatian pie made of pulled dough filled with cheese)

 

Zapečeni štruklji

Punjene suhe šljive u špeku

Tjestenina s tartufima

Tjestenina sa sirom

port.​​

5,00€​​​​​​

7,00€

port.

7,00€

port.

25,00€

port.

28,00€

port.

JUHE

Govedska juha

Teleći ragu

Juha od povrća

Juha od gljiva

Štrukljova juha

Paradajz juha

port.

port.

port.

port.

port.

port.

3,80€

5,50€

4,00€

4,50€

6,50€

3,50€

GLAVNA JELA

port.

11,00€

port.

16,00€

port.

12,00€

port.

10,00€

port.

12,00€

port.

28,00€

Štruca

(odrezak punjen šunkom, sirom, gljivama i ajvarom, pečen na žaru)

Biftek

Biftek u zelenom papru

Lungić pečen na žaru

Prigorski odrezak 
(punjen šunkom, svježim sirom i pohan)

 

 

Punjeni lungić
(grilled, stuffed with cheese and ham)

Zagrebački odrezak

Bečki odrezak

Naravni odrezak

Teleći medaljoni sa šampinjonima

Piletina pohana ili na žaru

Puretina u umaku od gljiva

25,00€

port.

port.

11,00€

port.

14,00€

port.

13,00€

13,00€

14,00€

port.

port.

SPECIJALITETI STAROG PUNTIJARA

port.

13,00€

port.

14,00€

port.

12,00€

port.

13,00€

Pletenica

(svinjski file isprepleten špekom, pečen na žaru, prema receptu Samostana Klarisa)

 

Teletina na bavarski

teleći odresci panirani u žumanjku, tučenim borovnicama i kruš. mrvicama, pečen

na žaru, prema receptu iz prve kuharice tiskane na hrvatskom jeziku 1813. god.

 

Gračanski lonček

(svinjski file narezan na kockice sa gljivama, vrhnjem, bijelim vinom i cognacom)

 

Teletina u limunovu soku

(pripremljeno prema prvoj kuharici tiskanoj na hrvatskom jeziku 1813. godine)

 

Grofovski odrezak

(odrezak u krumpirovoj palačinki i u umaku od špeka, gljiva, vrhnja i začina,

pripremljeno prema receptu starih plemićkih kuća zagorja)

 

Piletina u umaku korjena peršina

(pripremljeno prema kuharici grofa Nikole Zrinskog iz 1662. godine)

 

Lungić Stubica

(svinjski file punjen suhim šljivama u umaku od rakije, vrhnja i suhih šljiva,

prema receptu plemkih kuća zagorja)

 

 

Medaljoni od lungića u špeku i na žaru pečeni

 

Zagrebački ćevap

(medaljini lungića i špek nabodeni na ražnj te na žaru pečeni, prema

kuharici Marije Kumičić „Nova zagrebačka kuharica“ iz 1888. godine)

port.

12,00€

13,00€

port.

14,00€

port.

13,00€

port.

port.

13,00€

JELA OD DIVLJAČI

port.

16,00€

port.

24,00€

Jelen u crnoj juhi

(pripremljeno prema kuharici grofa Nikole Zrinskog iz 1662. godine)

 

Jelenji medaljoni u kupinama

(prema lovačkoj kuharici grofa Erddody-a 1715. godine)

 

Jelen u gljivama

 

Jelen u višnjama

(prema lovačkoj kuharici grofa Erddody-a 1715. godine)

 

Vepar sa smokvama

(prema kuharici Bartolomeo Scappi 1570.g)

19,00€

port.

16,00€

port.

port.

17,00€

JELA OD RIBE

Pastrva na žaru

Pastrva u kukuruznom brašnu

Pastrva u bademima

port.

port.

port.

10,00€

10,00€

13,00€

VEGETARIJANSKA JELA

Punjeni celer sa gljivama

Punjene suhe šljive u tikvicama

Punjene pohane bukovače sa sirom

Tjestenina s povrćem

port.

port.

port.

port.

11,00€

9,50€

9,50€

9,50€

SALATE

Sezonske salate

Salata Puntijar

Pečena paprika

Salata sa sirom

Matovilac, špinat, rikula

port.

port.

port.

port.

port.

3,50€

4,50€

4,50€

6,50€

4,00€

PRILOZI

Restani krumpir

Pire krumpir

Pomfrit

Pekarski krumpir

Knedle sa sirom

Riža

Riža zelena sa špinatom

Knedle od kruha

Njoki

Kroketi

Povrće sa žara

Pire od povrća, kuhano povrće, povrće na putru

Žganci

Mlinci

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

port.

3,50€

3,50€

3,50€

5,00€

5,00€

3,50€

4,50€

4,00€

3,50€

4,00€

4,50€

4,50€

4,00€

4,00€

SIREVI

Kozji, Ovčji, Kravlji tvrdi

Plata sireva

port.

port.

10,00€

10,00€

DESERTI

port.

4,00€

port.

6,00€

port.

4,50€

port.

7,50€

port.

6,00€

port.

5,00€

Knedle sa šljivama ili marelicama

 

Knedle od jabuka

 

Jabuke u šlafroku
(fried apples, made by cookbook of duke Nikola Zrinski from 1662)

 

Palačinke sa sladoledom i vrućim višnjama

 

Palačinke s čokoladom (orasima ili pekmezom)

 

Palačinke Stari Puntijar

(with sour cream and apricot jam)

 

Palačinke u preljevu od vina

 

Sladoled

 

Kolači uz prethodnu najavu

 

Međimurska gibanica

 

Zlevanka

 

Strudel

port.

7,00€

port.

3,50€

port.

3,80€

port.

4,50€

6,00€

port.

Contact

Adress:

Gracanska Cesta 67, 10000 Zagreb

Hotel Reception:

(06.00 – 23.00h) +385 1 6457 900

Restaurant “Stari Puntijar”:

(12.00 – 23.00h): +385 1 4675 600

Group Reservations 

MICE Department

segment: sales@hotelpuntijar.com

Services

  • Room service from 07:00 to 22:00

  • Reception open from 06:00 to 23:00

  • Daily room cleaning

  • Bathroom toiletries

  • Slippers

  • Laundry and ironing service

  • Dry cleaning service

  • Photocopying and printing service

  • Secured parking

  • Reservations at the Stari Puntijar restaurant

bottom of page