
Hotel Puntijar
HLADNA PREDJELA
port.
26,00€
port.
13,00€
Šunka
Kulen
Špek
Pršut
Pršut od divljači
Salama od divljači
Tatar biftek
Hrvatski pladanj
Plata „Medvednica“(pršut od divljači, salama od divljači, sir)
Sir s vrhnjem
kg
kg
kg
kg
kg
kg
40,00€
60,00€
60,00€
75,00€
150,00€
90,00€
6,00€
port.
port.
9,00€
TOPLA PREDJELA
port.
28,00€
port.
12,00€
port.
8,00€
8,00€
Šampinjoni sa žara
Punjeni šampinjoni sa žara
(punjeni šunkom i sirom)
Punjene pohane bukovače
(punjene šunkom i sirom)
Štruklji kuhani ili pečeni
(traditional Croatian pie made of pulled dough filled with cheese)
Zapečeni štruklji
Punjene suhe šljive u špeku
Tjestenina s tartufima
Tjestenina sa sirom
port.
5,00€
7,00€
port.
7,00€
port.
25,00€
port.
28,00€
port.
JUHE
Govedska juha
Teleći ragu
Juha od povrća
Juha od gljiva
Štrukljova juha
Paradajz juha
port.
port.
port.
port.
port.
port.
3,80€
5,50€
4,00€
4,50€
6,50€
3,50€
GLAVNA JELA
port.
11,00€
port.
16,00€
port.
12,00€
port.
10,00€
port.
12,00€
port.
28,00€
Štruca
(odrezak punjen šunkom, sirom, gljivama i ajvarom, pečen na žaru)
Biftek
Biftek u zelenom papru
Lungić pečen na žaru
Prigorski odrezak
(punjen šunkom, svježim sirom i pohan)
Punjeni lungić
(grilled, stuffed with cheese and ham)
Zagrebački odrezak
Bečki odrezak
Naravni odrezak
Teleći medaljoni sa šampinjonima
Piletina pohana ili na žaru
Puretina u umaku od gljiva
25,00€
port.
port.
11,00€
port.
14,00€
port.
13,00€
13,00€
14,00€
port.
port.
SPECIJALITETI STAROG PUNTIJARA
port.
13,00€
port.
14,00€
port.
12,00€
port.
13,00€
Pletenica
(svinjski file isprepleten špekom, pečen na žaru, prema receptu Samostana Klarisa)
Teletina na bavarski
teleći odresci panirani u žumanjku, tučenim borovnicama i kruš. mrvicama, pečen
na žaru, prema receptu iz prve kuharice tiskane na hrvatskom jeziku 1813. god.
Gračanski lonček
(svinjski file narezan na kockice sa gljivama, vrhnjem, bijelim vinom i cognacom)
Teletina u limunovu soku
(pripremljeno prema prvoj kuharici tiskanoj na hrvatskom jeziku 1813. godine)
Grofovski odrezak
(odrezak u krumpirovoj palačinki i u umaku od špeka, gljiva, vrhnja i začina,
pripremljeno prema receptu starih plemićkih kuća zagorja)
Piletina u umaku korjena peršina
(pripremljeno prema kuharici grofa Nikole Zrinskog iz 1662. godine)
Lungić Stubica
(svinjski file punjen suhim šljivama u umaku od rakije, vrhnja i suhih šljiva,
prema receptu plemićkih kuća zagorja)
Medaljoni od lungića u špeku i na žaru pečeni
Zagrebački ćevap
(medaljini lungića i špek nabodeni na ražnjić te na žaru pečeni, prema
kuharici Marije Kumičić „Nova zagrebačka kuharica“ iz 1888. godine)
port.
12,00€
13,00€
port.
14,00€
port.
13,00€
port.
port.
13,00€
JELA OD DIVLJAČI
port.
16,00€
port.
24,00€
Jelen u crnoj juhi
(pripremljeno prema kuharici grofa Nikole Zrinskog iz 1662. godine)
Jelenji medaljoni u kupinama
(prema lovačkoj kuharici grofa Erddody-a 1715. godine)
Jelen u gljivama
Jelen u višnjama
(prema lovačkoj kuharici grofa Erddody-a 1715. godine)
Vepar sa smokvama
(prema kuharici Bartolomeo Scappi 1570.g)
19,00€
port.
16,00€
port.
port.
17,00€
JELA OD RIBE
Pastrva na žaru
Pastrva u kukuruznom brašnu
Pastrva u bademima
port.
port.
port.
10,00€
10,00€
13,00€
VEGETARIJANSKA JELA
Punjeni celer sa gljivama
Punjene suhe šljive u tikvicama
Punjene pohane bukovače sa sirom
Tjestenina s povrćem
port.
port.
port.
port.
11,00€
9,50€
9,50€
9,50€
SALATE
Sezonske salate
Salata Puntijar
Pečena paprika
Salata sa sirom
Matovilac, špinat, rikula
port.
port.
port.
port.
port.
3,50€
4,50€
4,50€
6,50€
4,00€
PRILOZI
Restani krumpir
Pire krumpir
Pomfrit
Pekarski krumpir
Knedle sa sirom
Riža
Riža zelena sa špinatom
Knedle od kruha
Njoki
Kroketi
Povrće sa žara
Pire od povrća, kuhano povrće, povrće na putru
Žganci
Mlinci
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
port.
3,50€
3,50€
3,50€
5,00€
5,00€
3,50€
4,50€
4,00€
3,50€
4,00€
4,50€
4,50€
4,00€
4,00€
SIREVI
Kozji, Ovčji, Kravlji tvrdi
Plata sireva
port.
port.
10,00€
10,00€
DESERTI
port.
4,00€
port.
6,00€
port.
4,50€
port.
7,50€
port.
6,00€
port.
5,00€
Knedle sa šljivama ili marelicama
Knedle od jabuka
Jabuke u šlafroku
(fried apples, made by cookbook of duke Nikola Zrinski from 1662)
Palačinke sa sladoledom i vrućim višnjama
Palačinke s čokoladom (orasima ili pekmezom)
Palačinke Stari Puntijar
(with sour cream and apricot jam)
Palačinke u preljevu od vina
Sladoled
Kolači uz prethodnu najavu
Međimurska gibanica
Zlevanka
Strudel
port.
7,00€
port.
3,50€
port.
3,80€
port.
4,50€
6,00€
port.